Information vedr. udskiftning af fordelingsmålere

Grundejerforeningen har modtaget følgende information fra vores rådgivende varmeingeniør ifm. forslaget om udskiftning af fordelingsmålere:

  • Fjernvarmemålerne som sidder i den enkelte bolig er fordelingsmålere, der bruges til at fordele den samlede udgift til fjernvarmecentralen ud på den enkelte boligejer.
  • De eksisterende fordelingsmålere måler hvor meget fjernvarmevand, der løber gennem systemet. Det er en ok målemetode, hvis den enkelte boligejers varmeanlæg kører, som det skal. Men hvis man har en defekt på sit varmeanlæg (f.eks. en defekt radiatortermostat) eller Danfoss Living ventiler, så løber der en del ekstra vand igennem systemet, som man ikke får noget varme ud af, men som man skal betale for.
  • De nye fordelingsmålere måler energiforbruget, dvs. den mængde varme, som man rent faktisk får ud af systemet. Derved betaler man kun for ens faktiske forbrug. Et defekt varmeanlæg (hvor der løber ekstra meget vand igennem) vil blot skabe en dårlig afkøling, som måske vil gå ud over fjernvarmecentralen, men dels har Nøddeboparken en god afkøling i forvejen, og dels er det så få, der har problemet, så det ikke kan mærkes i det store regnskab. Grunden til at det vil være svært at mærke i det store regnskab er, at det er udgiften til fjernvarmecentralen, der fordeles og ikke forbruget.
  • Der er kommet et EU-direktiv vedrørende varmefordelingsmålere, der er ved at blive indarbejdet i den danske lovgivning. Dette arbejde forventes at være færdigt om et årstid. Her vil der bl.a. komme krav til at alle nye målere kan fjernlæses fra 2020, samt at alle målere skal skiftes til fjernaflæste målere inden 1. januar 2027. De eksisterende målere kan ikke fjernaflæses, det kan de nye.