Nye varmemålere – forbrugsdata

Forbrug på de nye fjernvarmemålere afregnes således:

  • Til og med 31.12.2024 foregår måling som tidligere baseret på antal kubikmeter fjernvarmevand der løber igennem systemet.
  • Fra 01.01.2025 bliver målingen mere avanceret, da afregning foregår ud fra en kombination af antal kubikmeter vand, men også hvor meget varme man trækker ud af vandet (forskel mellem indgangs- og tilbageløbstemperatur).

Alle målere er testet fra producentens side inden levering og forbrugsdata forventes at være korrekte.
 
Der må visse steder kunne forventes afvigelse i forbrug grundet unøjagtighed/slidtage i de gamle målere som de fleste steder har siddet der over 20 år. Dette formodes at være mest tydeligt i perioder med lavt gennemløb (sommer).
 
Når alle målere er skiftet og fyringssæsonen startet, vil varmerådgiver kunne se om forbrug svarer til det forventede og reagere hvis data afviger markant fra det forventede. Byerne Varme, som opsætter de nyere varmemålere, kan ikke hjælpe med dialog om afvigelser, da målerne er købt direkte af grundejerforeningen og administreres af varmerådgiver.
 
Grundejerforeningen får dertil også målerdata for hele bebyggelsen via 8 opsamlingsmålere, så forbrug for de 441 huse kan lægges sammen og sammenlignes med forbrug fra disse 8 og dermed bekræfte om data matcher.